Urban Trad

Urban Trad is a Belgian folk music group, consisting of both Flemish and French speaking people and a close connection with Galicia.

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

21 Comments found

Huib Heijt

Monday 7th of November 2005 11:19

Gezien op vrijdag 4 november 2005 in theater De Mythe in Goes, Nederland.
Wij wisten niet goed wat we moesten verwachten van de voorstelling, maar waren zeer aangenaam verrast door het opgevoerde.
De muziek is grofweg in te delen in twee categorieen : 'traditioneel' en 'melodieus'. De 'traditionele' liederen (bijv. "Vodka Time") gaan, hoewel zeer knap gemaakt en professioneel uitgevoerd, op den duur een beetje vervelen. Het vakmanschap ten spijt doen de drukke zestiende nootjes de aandacht een beetje verslappen.
De 'melodieuze' nummers ( bijv. "Yorden/Terra", "Sanomi" en "Zout") maken dit echter ruimschoots goed. Wat een sfeervolle, mysterieuze en knap gemaakte liederen zijn dit, zeg !
Voeg daarbij het vakmanschap van de artiesten en (het oog wil ook wat) de schoonheid van de dames en je kunt alleen maar concluderen dat Urban Trad een act is die indruk maakt en beter verdient dan een halfvolle Mythe.

Pinacolada

Friday 2nd of September 2005 15:21

De song "Vodka Time" is super, daar kan je gewoon niet bij stil blijven zitten! Je wordt meteen vrolijk !

Gisteren op de Gentse Feesten gezien: zit echt wel zéér goed in elkaar!! Ik was heel aangenaam verrast! De muziek ken ik niet echt, maar 't klonk allemaal heel goed, jammer dat er haast niemand in het publiek meedanste. Wat ik wel vond (maar dat ligt misschien aan het feit dat ik de liedjes niet ken, en ieder zijn mening) was dat het op den duur een beetje veel hetzelfde was.

Maar sowieso: best wel een goede band!

Anika

Wednesday 21st of April 2004 15:54

zever!
gezever!

deze muziek is echt niks waard
verderf van de wereld

Ze zijn super goed!!!!!Maar heeft iemand de tekst van hun liedje \'Quimper-Moscou\'?Je zou me super hard kunnen helpen!!!!

Vincent

Saturday 13th of September 2003 14:42

Urban Trad de best

kim 2de x

Saturday 30th of August 2003 17:31

nog vergeten...de muziek brengt rust en sfeer!....urban trad is echt zaaaaaaaaaaalig

Ze hebben de 2de plaats VERDIEND, moeste ze gewonnen hebben, zat België met AL de last en gingen de belastingen verhogen, want voor zo een eurosongfestival te organiseren hebben ze toch geld nodig en waar zoude ze DAT gaan halen?! Dus URBAN TRAD HEEFT HUN PLAATS VERDIEND, zeker en vast!

dinah

Saturday 16th of August 2003 21:28

de muziek van urban trad. is zalig om naar te luisteren en geeft een bepaalde sfeer. ik voel me dan gewoon fantastisch als ik een liedje van hun hoor en zoek altijd de lyrics op zo kan ik het meezingen.

dirna

Wednesday 23rd of July 2003 14:43

Sanomi is een keeeeeeeeeeeeeeei mooi liedje!!!!

Lana

Thursday 5th of June 2003 19:44

jammer dat ze nie zijn gewonnen ze hadden het verdient

mootje

Friday 30th of May 2003 17:59

ik vin het hele mooie muziek en zeeer goe gezongen doe zo verder

Urban Trad was op eurosong ZALIG!!! folk is echt goeie muziek en dan met die niet bestaande taal, echt super!!

*sorry voor daarnet pc deed beetje raar*
ik ken urban trad al langer en vind ze ook al langer goed, folk in het algemeen vind ik mooi. sanomi is een speciaal liedje vind ik, het heeft nog meer iets sprookjesachtig. ook met soetkin is het trouwens een leuk nummer mss wel nog iets leuker maar ze verdienen toch een groot applaus voor hun prestaties en als je nagaat, 2de is toch even goed als 1ste, mss zelfs nog beter, want we moeten dat in ieder geval niet allemaal betalen 😉