Robert Long

Robert Long (22 October 1943 in Utrecht as Jan Gerrit Bob Arend (Bob) Leverman – 13 December 2006 in Antwerpen) was a Dutch singer and television presenter.

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

18 Comments found

Joke Gubler

Saturday 3rd of February 2007 17:56

[http://www.musicfrom.nl/songteksten/long,\_robert/](http://www.musicfrom.nl/songteksten/long,_robert/)
liesje

Saturday 30th of December 2006 01:03

moar kom!!
oe is da nu mogelijk!
ik zoek al drie uur naar die tekst-en nu is die er niet meer
na zijn dood
tis zooo mooi
mijn opa is gestorven
ik zou t graag voor de begrafenis gebruiken...
waar vind ik het?
dankje

nope we verdienen hier nul noppes nix mee, behalve af en toe een CD, wat eer (mijn ego is jullie allemaal dankbaar ;o) & de het plezier van het maken zelf.

(c)opyrightvermeldingen hebben we idd véél te lang laks behandeld, we zijn aan een inhaalbeweging bezig maar dat is een werk van hele lange adem. In de volgende versie van de site (ergens tussen kerstmis & pasen) gaan we daar wel de nadruk een stuk feller op leggen (zie http://members.lycos.nl/walterv5 voor meer info daarover)

Maaik

Thursday 14th of October 2004 17:32

Het is gewoon een geld-kwestie. Robert Long heeft geloof ik twee bundels uitgegeven met zijn teksten, ik weet eigenlijk niet of de teksten normaal gesproken op de CD-inlay staan, als dat niet zo is vind ik het wel een beetje zeikerig dat ze hier niet mogen worden weergegeven, want ik vind dat je ook recht hebt op de teksten als je de plaat koopt! Trouwens ik vind het opvallend dat juist de zg. maatschappij-kritische tekstdichters (zie ook Jaap Fischer) opeens zo benepen reageren. Opeens zijn het kruideniertjes geworden. Als er via deze site nou grof geld verdiend zou worden met de vruchten van hun arbeid, OK, maar dit is juist voor fans en/of geinteresseerden. Misschien krijgt Waltertje een bescheiden centje van sponsors om te site te onderhouden enz. maar daar staat tegenover gratis promotie. Tenminste ik krijg bij het surfen hier heel veel zin om CD's aan te schaffen waar al die 'ooit-ergens-gehoorde, maar-weet-niet meer-precies-wie-of-waar' liedjes op staan (alleen dus jammer dat niet vermeld wordt bij de teksten van welke CD/plaat ze komen, maar dat had ik al gepost). Wel netjes trouwens om toestemming te vragen!

Rose-Marie

Tuesday 21st of September 2004 12:25

Reken maar dat Robert blij is met de fans die van zijn teksten genieten. En geloof maar dat dat er heel wat zijn.
Daar doet hij het onder andere voor, en de waardering voor zijn fans laat hij tijdens zijn concerten heel duidelijk blijken.
Het schijnt (hier in Nederland?) zo te zijn dat je als artiest altijd precies moet doen wat ‘het volk’ zegt. Dus vooral geen reclame maken, alles gratis weggeven, en meelopen met de grote hoop. Anders kun je een hoop commentaar verwachten.
Als je Robert zo goed kent als je zegt, weet je dat hij een persoonlijkheid is die zijn eigen gang gaat. Het feit dat bijna al zijn CD’s goud en/of platina zijn zegt genoeg over het feit dat de echte fans daar geen problemen mee hebben.
Overigens is Kristof niet een of andere company manager maar dé company manager van Robert Long, en reken maar dat Robert precies weet wat er in zijn bedrijf allemaal gebeurt.

Freek

Friday 17th of September 2004 12:45

Persoonlijk vind ik dat Robert Long eigenlijk wel heel erg BLIJ mag zijn dat er uberhaupt nog iemand geïnteresseerd is om z'n teksten te lezen.
Robert kennende denk ik ook niet dat hij op de hoogte zal zijn van deze "vreemde aktie" van een of andere COMPANY MANAGER (was Robert niet altijd heel erg tegen op de ver-amerikanisering van de Nederlandse taal? Of was er geen belangrijk klinkende titel in het Nederlands te vinden? Loopjongen misschien? Goed oud Nederlands.

Willem van Bentum

Thursday 9th of September 2004 13:35

Ik vind het ontzettend jammer dat de teksten van Robert Long zo moeilijk te vinden zijn op het internet. Nu moet ik ze zelf opschrijven.

Ik heb een verre liefde die verrukt was bij het horen van de liedjes van Robert Long, ze kon ze alleen niet verstaan, dus moet ik ze vertalen nu.

Maar in ieder geval, Robert past in het rijtje van gepassioneerde zangers met mooie liedjes!!

Willem van Bentum

gerben

Wednesday 25th of August 2004 10:56

robert long kix ass!!

Rose-Marie

Wednesday 25th of August 2004 09:57

Fijn om te horen dat je het met me eens bent Walter.
Weet jij misschien waar ik een ringtone van Robert kan vinden/

daar ben ik het volledig mee eens Rose Marie! Het is jammer voor ons, maar zijn volste recht!

Rose-Marie

Tuesday 24th of August 2004 14:58

Gaat het echt nergens over? Of gaat het over een hardwerkende schrijver, zanger en componist die het volste recht heeft om betaald te worden voor de prachtige dingen die hij maakt?
Ik neem aan dat LeoS datgene wat hij tijdens zijn werk moet doen ook niet voor niets doet.
Als je in het bedrijfsleven reclame maakt wordt dat gezien als normaal, maar o wee als je dat als artiest doet, dan is het ineens “zeer bedenkelijk”. Terwijl artiesten toch ook echt bij de bakker, slager en supermarkt moeten betalen.
Dus LeoS, zodra u (wat ik niet aanneem) uw werk geheel gratis doet, heeft u recht van spreken.

LeoS

Sunday 1st of August 2004 18:16

Het gaat echt nergens meer over.. Moet er nu zelfs voor een tekst betaald gaan worden¿ Gaat het zo slecht met onze artiesten of moeten er zoveel mensen uit de ruif mee eten¿ De brutaliteit om dan ook nog effe reklame te maken op deze site, getuigt van een zeer bedenkelijk (commerciëel)niveau.....

Rose-Marie

Tuesday 27th of July 2004 11:20

Alle teksten van Robert zijn geweldig. als je ze vaak genoeg luistert leer je ze vanzelf uit je hoofd.
Er zijn ook boeken van hem met songteksten. Gewoon even zoeken

Ester

Friday 10th of October 2003 15:30

Ik ben al tijden op zoek naar de Songtekst van Jacob, staat op Levenslang.Heeft iemand deze Trouwens ik vond en vind de teksten van Robert geweldig.

Gerrit

Tuesday 30th of September 2003 14:36

Mijn moeder is al sinds jaar en dag fan van deze artiest, daardoor heb ik 'm ook leren kennen. En ik moet zeggen, hij is inderdaad ijzersterk. Zijn teksten zijn soms ironisch en soms gewoon grappig, maar er zit vrijwel altijd een boodschap in. "iedereen doet het" vind ik persoonlijk wel lang niet zijn sterkste, vooral zijn visie op geloof vind ik zeer boeiend, en dus ga ik voor "Jezus redt", "Die van mij" (dat gaat over zijn denkbeeldige God) en zijn tal van andere religieus geïnspireerde songs. Vanop de laatste cd vind ik "Ach liefde" zeer knap, maar ook "San Lorenzo" en "Brand !" zijn ijzersterk.