Osdorp Posse

The Osdorp Posse, founded in Amsterdam, Netherlands, in 1989, was one of the first groups to make rap music in Dutch. Influenced by gangsta rap, they made a name for themselves by combining the music of hardcore hip hop with Dutch lyrics featuring literal translations of American slang. Initially shunned by the media for their extreme-sounding music and texts and appreciated only in the Dutch underground scene, they achieved commercial success and exerted great influence on the Dutch hip hop scene.

source: Wikipedia

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

16 Comments found

stef

Tuesday 13th of November 2007 11:52

Misschien is het een idee voor mensen hier om te schrijven met punten, komma's en hoofdletters. Op die manier lees je namelijk de ware intentie van een tekst.

Willen jullie dat proberen voor mij? Bedankt

hans

Monday 29th of October 2007 15:30

all die shit komt recht uit hun hart!
wajhawjawjhajwhjhaw cker weten, opgezwolle ook een kut band, ze kennen niet eens instrumenten bespelen, dan ben je toch geen band, rappen kan elke baby! bah bah bah! osdorp posse is voor kutjes!

da vinci

Monday 29th of October 2007 15:28

ik vind het een zeer slechte vorm van rappen, rijmen kan iedereen, de teksten die ze maken hebben weinig te zeggen , mensen die er naar luisteren vind ik zelf breindood, sorry maar ik luister liever naar het geraaskal van hitler, dan 1 zin van deze onzin! rappen is makkelijk, ik zou zeggen probeer hetzelf, heb jij een asociaal klinkende stem! dan ben je dr all want dat is wat osdorp posse is, zwak en asociaal! sorry osdorp pussy's! hier mijn rap! osdorp posse krom en dom! in de vorm van een thermonucleaire scheldwoorden bom! ( zielige mannetjes zijn het) van die nerds die alles willen slaan en tegen alles zijn wat hun niet zint!, pffffff apenheul bied meer dan hun!

kai dragtsma

Friday 22nd of June 2007 17:56

Defp king ijsblok seda goed bezig die teksten zijn egt realisties.Ben nieuwschierig naar die nieuwe solo plaat van je defp

Remco

Friday 1st of September 2006 22:02

De OP was,is en blijft de shit. Ze zijn nooit meer in te halen door die Dagobert Duck Pakhuis rappers. Succes meet je niet aan de hand van verkoopcijfers en hitjes. De OP bewandeld altijd al een eigen uniek pad en die shit komt echt uit hun hart. Een bekend melodietje met een bietje erdoor is voor flapdrollen die muziek zeer oppervlakkig tot zich nemen. Echt respekt dat ze de verleiding altijd hebben kunnen weerstaan. Mannen met ballen die jullie nooit zullen laten vallen! Ze hebben het waargemaakt!! De beats van Seda: de kwaliteit, originaliteit en hardcore druipt ervan af. En DefP kickt zijn raps vetter als Erica Terpstra en BOL.com bijelkaar. DefP en rap is een synoniem. Zijn teksten raken als een negen darter en vernederen die kleuterteksten van top 40 bilnaad rappers. Fok de muziekindustrie die bepaald wat jij mooi moet vinden, door hun uitgekozen shit grijs te draaien. De OP:Seda, Ijsblock, King, DefP en DJ Daan. Ze klatsen en kletsen neppers en laten ze met een bek vol of zonder tanden staan!

De Stip

Monday 22nd of May 2006 20:47

vrijdag 2 juni 2006 LUILAK!OSDORP POSSE + LABERINTO 'Luilak@de-stip'Kaarten zijn in de Stip verkrijgbaarentree 5 euro in de voorverkoop / aan de deur 7,50 euro leeftijd vanaf 14 jaartijden 22:00 - 05:00 uur Mag je niet missen!!

driessens

Wednesday 11th of January 2006 15:12

de osdorp posse zijn de grondleggers van de nederhop en moete nx te maken hebben met de stomme fokkers al dat werk naar de knoppe helpen!! de dvd is zalig en het bewijst maar eens hoe hard di kerels hebben moeten werken.. Def.P heeft skills waar de meeste rappers alleen maar van kunnen dromen!! hierbij roep ik iedereen op om naar cc het loo te komen in tessenderloo!! kijk de site van osdorp posse om de presieze datum!! kzie jullie daar.. laat iets waten op men e-adres!! hoemeer zielen hoeveel vreugd!! zo laten ons weer gaan met een goed gevoel en een goed gevoel is hun levensdoel!!!!

wonne

Wednesday 30th of June 2004 13:05

Oreigens hun nieuwe cd is erggg goed

wonne

Wednesday 30th of June 2004 13:04

Tja realiteit is hard.. 😉

mgiel

Wednesday 19th of May 2004 10:52

osdorp posse zegt waar het opstaat. hun dis is geweldig en als je logisch nadenkt hebben ze nog gelijk ook. sodorp posse is de beste hardcore nederhop ever! oh ja btw brainpower sukt! BRAAKWATER!!!

kenny

Monday 8th of December 2003 19:35

nie slecht mo 't hof van commerce zijn de beste nederlandstalige rappers believe me kezen

ik ben naar osdorp posse geweest in breda!!!!en het was egt onwijs dope!ik heb zelfs de joint van ijsblok gehad!en die muziek,ja het enige wak kan seggen is dat het gewoon de allebeste muziek van de wereld is! en ijsblok en def p zijn lekker!!!!

Lore

Sunday 26th of January 2003 20:34

In het verleden een grote steun geweest... vele waarheden in hun teksten, de laatste jaren zijn ze wat achteruitgegaan maar hun eerste cd's blijven gewoon super! Hardcore, min steun en toeverlaat, de enige liefde die je nooit in de steek laat!!!!!!!!

Rugy

Wednesday 15th of January 2003 11:31

De osdorp posse zijn de beste nederlandstalige rappers. De osdorp posse gelooft in zichzelf en sdat is beter dan geloven in ene God of Alah die zegt wat je moet doen. Voor de rest zijn ze goed en ze strijden tegen racisme en dat is dope. Vrede!!!!

spees

Saturday 11th of January 2003 23:22

je heb gelijk