Jacques Brel

Jacques Brel was a Belgian singer-songwriter who composed and performed literate, thoughtful, and theatrical songs that generated a large, devoted following in Belgium and France initially, and later throughout the world. He was widely considered a master of the modern chanson. Although he recorded most of his songs in French, he became a major influence on English-speaking songwriters and performers such as David Bowie, Leonard Cohen, Marc Almond and Rod McKuen. English translations of his songs were recorded by many top performers in the United States, including Ray Charles, Judy Collins, John Denver, the Kingston Trio, Nina Simone, Frank Sinatra, Scott Walker, and Andy Williams. In French-speaking countries, Brel was also a successful actor, appearing in ten films. He also directed two films, one of which, Le Far West, was nominated for the Palme d'Or at the Cannes Film Festival in 1973. Jacques Brel has sold over 25 million records worldwide, and is the third best-selling Belgian recording artist of all time.

source: Wikipedia

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

32 Comments found

Arjen

Tuesday 9th of August 2011 14:46

Ben op zoek naar een nummer van Brel dat hij zingt vanuit de auto rijdend in de bergen.
Met zijn stem doet Brel het geluid na van de zoevende wind die door de openstaande ramen fluit.
Wie oh wie kan mij verder helpen?

Arjen

Dagtaak

Wednesday 6th of July 2011 11:48

In het kader van de Tour heeft Dagtaak elke dag een Tour des Ballades op http://dagtaak.org . Vandaag in het teken van Brussel waar een van de Brel musea is gevestigd. De column van vandaag is te vinden op http://t.co/3o5BWFx
Inclusief een prachtig Brel lied.

Hallo Ton,

Ik denk dat je het over "Will Ferdy" hebt, met het liedje "De stervende". Deze songtekst kan je dan ook terug vinden bij Will Ferdy

Groetjes,

Tina

Ton F. van den Bergh

Saturday 14th of May 2011 19:01

Een twintig jaren geleden hoorde je nog aleens op de Vlaamse radio een Vlaamse zanger met nummers van Brel, bijv. Vaarwel pastoor ik ga nu dood
't Is hard te sterven als de Lente komt
Hij trad ook wel op in tv shows. Een sympathieke tamelijk kleine man.

Maar... ik kan helaas niet meer op zijn naam komen. Wie weet wie ik bedoel?

tonfvandenbergh@gmail.com

vin's

Thursday 3rd of February 2011 19:19

Hallo iedereen,
Ik ben een grote fan van Jacques Brel en daarom
Ik voerde een van zijn liedjes
U kan het hier bekijken:

http://www.youtube.com/watch?v=GNdZSRps ... edlik_more

U kunt zelfs commentaar achterlaten ...
dank u

Roos

Thursday 29th of November 2007 19:45

mogen hier geen teksten van Jacques Brel publiceren. Hoe jammer we dat ook vinden.]

Mark Deknudt

Thursday 8th of December 2005 15:49

Als hier in Waltertje geen teksten mogen staan van J. Brel en nog andere artiesten. Dan zou ik Waltertje aanraden deze artiesten ergens op een lijstje te vermelden ergens in een hoekje en ze voor de rest DOOD te zwijgen.

Daarnet nog eens 'Ne me quitte pas' opgelegd, en de tekst er eens bijgenomen (ja die is wel te vinden op andere lyricssites, neem eens een kijkje bij onze links). Wat een pràchtige tekst is dat toch! Ongelooflijk, hoe mooi... En dan nog zo ontzettend triest gezongen. Whaaw, één van de beste nummers ooit hoor.

René VAndendorpe

Saturday 27th of November 2004 13:20

Bonjour! Rene is de naam. Samen met HAns zing ik chanson van Brel. Je kunt fragmenten beluisteren op mijn website annex visitekaartje(under construction zogezegd) We willen graag optreden, dus als U een Brelzanger zoekt ...zoek niet verder. Lusiteren op www.vandendorpe.nl

Boudewijn van der Burg

Sunday 10th of October 2004 19:55

Ook nog een spelfout in mijn e-mailadres!

bolkeb@hotmail.com is wel goed

Boudewijn van der Burg

Sunday 10th of October 2004 19:54

Ik luister graag naar de liedjes van Brel. Hoewel mijn frans mij in de steek laat voel je de emotie in de muziek. Ik ben dan ook op zoek naar de vertaling van mijn favoriet ne me quitte pas, maar kan deze nergens vinden. Kan iemand mij hieraan helpen, of staat de Stichting Brel dit ook niet toe ?

Vanhollebeke Kurt

Tuesday 5th of October 2004 09:39

Ik bezit de lp "Isabelle Aubret chante Jacques Brel" (1975 - Disques Meys).Ik wens hem te verkopen.Wie heeft interesse ? (Voor de echte fans / verzamelaars).

cedric vloemans

Friday 16th of July 2004 19:05

De muziek van Brel is poezie op muziek gezet, hier valt niets op aan te merken uiteraard.
De teksten heb je niet echt nodig aangezien de tekst zo mooi aan de muziek gekoppeld is dat het gevoel dat men krijgt bij het horen van de muziek exact datgene is wat Brel probeerde te vertellen.

:)

Friday 26th of December 2003 20:59

mooi...
Laisse-moi devenir l'ombre de ton ombre...

Helaas heb de videoband met de uitzending van 9 oktober jl ter herdenking van Jacques Brel op Canvas uit Knokke gewist. Ik heb er best wat voor over om een video of dvd van deze opname in mijn bezit te krijgen.
Wie kan me helpen?