Clouseau

Clouseau is a Belgian pop group, having success in Belgium and the Netherlands since being established in the late 1980s. Apart from a brush with English material in the early 1990s they perform in Dutch. Their biggest hits are Daar gaat ze (a #1 hit in the Netherlands in 1990, and rerecorded in English as Close Encounters) and Passie (Passion, a #1 hit in the Netherlands in 1995).

source: Wikipedia

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

124 Comments found

Lyn

Wednesday 10th of August 2011 14:14

Zoekt er nog iemand de cd van Hoezo? clouseau ?
Laat iets weten!

migneau krist

Sunday 6th of December 2009 20:42

hallo wij zijn naar het sportpaleis geweest jammer genoeg de mensen in
een rolstoel lopen een zware teleurstelling op als je op de plaatsen van de rolstoelen zit zit je ter hoogte van de zwarte doeken die hangen boven de schermen wat jammer als je daar zit in een rolstoel dan kijk je meer op de
zwarte doeken en zie je zeker een vierde van het podium niet door die zwarte doeken je betaald wel tenslotte 31 euro voor zo een plaats wat jammer.

!?pieter?!

Saturday 26th of April 2008 13:31

love clouseau 4-ever

peter

Tuesday 15th of January 2008 19:55

Mijn zoon is hevige fan van clouseau.
Maar daar papa de uitzending van zondag op een verkeerd programmeerde, heeft hij niks.
Dus als er mij iemand kan helpen aan de uitzending clouseau 20 van een, graag seintje naar jorne.demeester@gmail.com. Met Dank

Hallo,
Heeft er iemand per toeval het programma van clouseau 20 dat uitgezonden werd op 13/01/2008 op de VRT opgenomen??????
Wij hebben die gemist en vermits mijn vriendin een hevige Clouseau-fan is,zouden we het zeer fijn vinden als we kopie ervan konden krijgen.We willen er desnoods een kleine vergoeding voor geven.
Dank op voorhand.

trui

Sunday 6th of January 2008 23:55

'''''ik vond het concert super je mag al jaren gaan zien ieder jaar is het weer anders en toch altijd super goed ze mogen nog jaren zo door gaan ik ben al fan vanaf het begin en ook even oud als koen en vind dat hij en kris echt goede muziek brengen'''''

laura(tje)

Monday 3rd of December 2007 20:06

jullie zijn echt kei goed je grootste fan xx

moi

Monday 3rd of December 2007 14:57

De liedjes van Clouseau zijn voor mij de mooiste in het Nederlands. Jammer dat ze niet te vinden zijn in Wallonie! Ik ben fan van "Passie" en "Ik wil niet dat je weggaat"! Leve onsere Belgische muziekgroep!

Christelle

Sunday 2nd of December 2007 15:45

Aan de fans van CLOUSEAU,
Ik heb gisteren op 1 december naar het consert geweest in sportpaleis Antwerpen.
Dat was wel de max.
Super en goed .
Gr.
XXX

Flip

Thursday 29th of November 2007 10:03

Hallo,

ik heb voor de geïnteresseerde nog 2 tickets voor clouseau op vrijdag 30 nov. in het sportpaleis te Antwerpen.
Kostprijs : 50 € (normaal 60 €)

staanplaatsen dus ambiance verzekerd !! :grin:

COntact: flip@trappeleros.be

Anna

Thursday 8th of November 2007 20:19

Clouseau is top!!!

Isabelle Leheuwe

Monday 20th of August 2007 12:43

samen met Bob Savenbergh, Karel Theys en Tjen Berghmans

Het is deze zomer precies twintig jaar geleden dat Koen en Kris Wauters samen met Bob Savenbergh, Kris Theys en Tjen Berghmans hun carrière lanceerden op het podium van Marktrock. Het optreden resulteerde in een eerste single en een carrière die de broers Wauters katapulteerde tot de grootste popsterren die Vlaanderen ooit gekend heeft. Het jubileum wordt gevierd met een nieuwe verzamel-cd, een tribute-cd en de onvermijdelijke concertreeks in het Sportpaleis.

De eerste single, "Brandweer", vond nauwelijks 427 kopers, maar twee jaar later was het prijs met het album "Hoezo?". Singles als "Anne", "Daar gaat ze" en "Louise" zorgden voor een succes zoals Vlaanderen er nog nooit één gezien had. De Clouseau-mania liet meisjes zwijmelen in alle parochiezalen te lande en schopte het als fenomeen tot in Jambers.

In de tweede helft van de jaren '90 groeide de doelgroep op en wist Clouseau zich te vestigen als vaste waarde in de Nederlandstalige muziek. Met de singles "Passie", "Zie me graag" en "Nobelprijs" brak de groep ook door bij onze noorderburen. Sinds 1996 is het gezelschap gereduceerd tot de broers Wauters en worden de andere posities ingevuld door studio-muzikanten.

Anno 2007 telt Clouseau elf studio-albums en moet de groep het vooral hebben van de jaarlijkse concertmarathon die in december wordt afgewerkt in het Antwerpse Sportpaleis.

Om het jubileum te vieren komt platenfirma EMI in november met een nieuwe verzamel-cd. In september komt er een tribute-album, waarop twaalf artiesten hun eigen bewerking maken van een nummer uit de Clouseau-catalogus. Onder meer Marco Borsato, Gorki, Tom Helsen, Thé Lau, Helmut Lotti, Scala en Bart Peeters wagen zich aan het oeuvre van het duo.
Deze week wordt "Cara Lucia", door Marco Borsato, gelanceerd als eerste single uit het tribute-album.

Gevonden op www.marcoborsato.nl:
"Ik hoef jullie vast niet meer vertellen dat de broertjes Koen en Kris Wauters goede vrienden van mij zijn geworden in de loop van de jaren. Helaas laten onze agenda's het niet toe om elkaar vaak te zien maar als we elkaar zien dan is het altijd gezellig! Zij waren te gast tijdens het Gala van het Nederlandse lied waar ze een prachtige versie ten gehore brachten van mijn 'Je hoeft niet naar huis vannacht'. Dat eerbetoon vond ik fantastisch! Dit jaar bestaat Clouseau alweer 20 jaar en dat is ook een mooie reden voor een feestje.

Op 14 september verschijnt een album waarop Belgische en Nederlandse artiesten hun versie van een Clouseau-lied vertolken. Onder andere Thé Lau, Will Tura, Helmut Lotti en Bart Peeters werken hier aan mee. Maar ook ik heb mijn bijdrage geleverd en wel met het liedje 'Cara Lucia'. Dit prachtige liedje is afkomstig van hun album 'Oker' uit 1995 en is nu dus door mij in een ander jasje gestoken. Er is tevens een videoclipje bijgemaakt met mij en een deel van mijn bandje.

Hiervoor reisden we naar Vlaanderen waar we onze delen van de clip opnamen. Ik moest daarvoor een opvallende ring meenemen, maar mijn trouwring bleek niet opvallend genoeg te zijn en een andere ring had ik niet. Snel dus in België een nieuwe ring gekocht. Geloof me, opvallender worden ze niet gemaakt! Hij was een beetje aan de krappe kant, dus aan het eind van de dag was mijn vinger dikker en moest er heel wat zeep aan te pas komen om hem weer af te krijgen...

Het was echter een hele leuke dag, een fijn team om mee te werken en de clip is leuk geworden. Heel apart zoals delen van de clip vanuit mijn oogpunt zijn gefilmd. Ben je benieuwd naar mijn versie van Cara Lucia? Houd dan de Belgische TV en Radio in de gaten want deze week wordt de single aan alle radiozenders in België bezorgd!"

ixke

Friday 29th of June 2007 19:04

Ik heb nog twee tickets voor het concert van Clouseau vanavond in de Oktoberhallen in Wieze. Geinteresseerden kunnen mij bereiken op het nummer: 0486/873567