Boudewijn De Groot

Boudewijn de Groot is a famous Dutch singer/songwriter. He is known for the songs "Welterusten Meneer de President" (1966), "Land van Maas en Waal" (1967), "Jimmy" (1973) and "Avond" (1996) among others. On 19 January 2007 he issued his latest album Lage Landen (Low Countries).

source: Wikipedia

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

32 Comments found

Bigfan

Saturday 21st of July 2007 12:31

Nekka Nackt was fantastisch!

"Welterusten meneer de president" van Boudewijn de Groot is het favoriete protestlied van onze noorderburen. Via de webstek van de Nederlandse radiozender Radio2 kon gestemd worden. De zender zendt vrijdag vanaf 12.00 uur tot 20.00 uur de top-100 van protestsongs uit.

Luisteraars konden de afgelopen week stemmen op hun favoriete song. Boudewijn de Groot scoorde met zijn nummer uit 1966, ten tijde van de Vietnamoorlog, het hoogst. Op nummer 2 staat Klein Orkest met "Over De Muur" (1984), "Imagine" van John Lennon eindigde op de derde plaats, Billy Joel met "Goodnight Saigon" op vier en U2's "Sunday Bloody Sunday" op vijf.

bas ten asbroek

Monday 15th of January 2007 17:57

Boudewijn de Groot is mijn grote voorbeeld als zanger. Zijn teksten zijn enorm goed verstaanbaar, zijn emoties in de liedjes meeslepend, en de muziek is heerlijk. Vooral zijn eerste cd's waren emotioneel enorm sterk. Het is ongelovelijk dat na al die jaren mensen al die liedjes nog gewoon kennen en meezingen. Dat komt ook door de ijzersterke teksten van Lenneart Nijgh. Voor mij is Lenneart een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft.

Het belang van Boudewijn de Groot voor de populariteit van de akoestische gitaar in de Lage Landen, kan moeilijk overschat worden. Zijn akkoorden waren en zijn zowat verplichte kost voor elke beginnende gitarist. Het aantal gitaristen dat door hem ge√Įnspireerd werd, moet intussen ontelbaar zijn. E√®nentwintig onder hen krijgen nu de unieke kans op te treden met de grootmeester zelf en dit tijdens de Nekka-Nacht op 20 en 21 april 2007 in het Antwerps Sportpaleis voor telkens 15.000 aanwezigen.

Gitaristen voor wie dit een lang gekoesterde droom is, sturen voor 30 oktober een berichtje naar koen@nekka.be met een beschrijving van zichzelf, een opsomming van zijn/haar gitaarexploten en een korte motivering. Kandidaten moeten alvast "Testament" binnenstebuiten kennen en vrij zijn op 19 (repetities) en 20 en 21 (optredens) april 2007.

tixe ylno

Monday 18th of September 2006 10:07

boudewijn de groot ,een groot, zoniet de grootste,zanger van onze vlaamse zangers

tja de wegen van Google zijn ondoorgrondelijk...

Charel

Saturday 26th of August 2006 05:36

Vreemd als ik zoek naar een tekst van mijn fafke ik bij jou terechtkom,de naam van de song intyp en terechtkom op een forumantwoordt van een zekere anja!!!!!Ken dat ni beter...klik op de tekst en whoeps daar is ie zonder omwegen..zomaar he effe een tip voor snelle gebruikers die nog sneller de nodige info willen zonder omwegen.Voor het overige fijne site man goed werk proficiat.

Charelke.

verhaegen patrick

Thursday 25th of May 2006 17:41

gewoon prachtig ,he hem bezig gezien in de elisabethzaal ,spijtig niet veel bekende ,maar het was af .kan er iemand zijn optredens door mailen naar mij van in elgie

marina

Wednesday 10th of May 2006 19:53

fantastisch, gewoon ergens zitten, naar niets te kijken, gewoon luisteren en genieten. Dat is boudewijn de groot voor mij.

Antwoord aan Peter:

Het album waar je naar vraagt heet "Nacht en Ontij", en het nummer "Heksen-sabbath".
Oorspronkelijk uitgebracht in 1968, in 1994 werd dit schitterende werk op CD uitgebracht door Mercury. (522 340-2)

Heel lang geleden heb ik een Langspeel plaat gehad waar op een nummer stond over kobolten enzo.ik weet de rest niet meer zo goed, maar die elpee was geweldig.
Kan iemand mij vertellen welke elpee dit was?
En mischien nog mooier, kan iemand mij vertellen waar ik deze muziek kan downloaden?
Hartstikke bedankt alvast.

silvia v.

Friday 15th of October 2004 18:49

Boudewijn is helemaal top !!!!! we hebben al van enkele concerten genoten. Een echte aanrader voor een beetje fan, de band, de muziek,en zijn geweldige teksten GEWELDIG.Boudewijn hopelijk mogen we nog lang van je optredens genieten. Wij zullen er zeker zijn.Succes.

pipo

Saturday 11th of September 2004 18:22

mooie liedjes
en euh wisten jullie dat BDG ook een gezegenvierd acteur is.
hij speelt mee in flikken en doet dat ni onaardig moet ik zegge

boudewijn, ge zijt een man uit de duizend, maar toch ben je uniek

jetty

Sunday 22nd of August 2004 12:13

erg leuke site en zoveel teksten.
heb er veel aan gehad ga zo door.