September

Inferno

Inferno Releasedatum: 2012-10-17
EAN: 7 340090 900044

Under namnet September har hon erövrat världens hitlistor under ett helt decennium. "Inferno" är Petra Marklunds första skiva på svenska under eget namn.
Vid sin sida har hon Daniel Ledinsky Saska Becker och Jocke Berg från Kent. Uttrycket på "Inferno" är mer personligt och vemodigt än tidigare.

Jag älskar September men har hela tiden haft en känsla av att jag en dag vill göra någonting mer, säger hon själv.

"Så håll om mig, håll om mig hårt. Jag behöver någon i kväll. Vi lever på lånad tid, vi har bara nu. Alla bilderna suddas ut till slut." ("Förlorad värld")

Det finns en ständigt närvarande melankoli och en nyfunnen eftertänksamhet på "Inferno" som vi inte tidigare förknippat med denna internationella superstjärna. När en av våra största musikexporter väljer att sjunga på svenska framträder ett annat mörker. Tillsammans med Jocke Berg, Daniel Ledinsky (Cee Lo Green, Rumer) och Saska Becker (Ken, Petter) har hon skrivit en skiva som inte tvekar inför att även ta upp det som är jobbigt.

Det mer melankoliska känns på ett annat sätt än gladare låtar, konstaterar hon och tillägger att "när man mår dåligt finns ett annat behov av att heala sig själv." Men samtidigt handlar det om att ta sig vidare, inte om att vara ett offer.

"Händerna upp i luften Pannan mot baren Nu spränger vi taket Hamnar i himlen, där änglarna gråter Staden är vaken och allt är förlåtet älskling" ("Händerna mot himlen").
Tracks:
1.   Easy Come, Easy Go
2.   Sanningen
3.   Nummer
4.   Förlorad värld
5.   Kom tillbaks
6.   Fred
7.   Aska i vinden
8.   Vad som helst
9.   Krig
10.   Händerna mot himlen
11.   Svarta moln
Type: Full CD
Uitgever: SME
Uitgegeven in: 2012
Musikuss

Toegevoegd door Musikuss op zo 03 nov, 2013 5:03 am

Reacties

CommonCrawl [Bot]

Volg Muzikum