Song review: De Heideroosjes - Blijven Schreeuwen

Na drie jaar stilte is de Nederlandse punkrockband Heideroosjes terug met een krachtige nieuwe single: "Blijven Schreeuwen". De track, die op 23 februari 2024 werd uitgebracht, is een onmiskenbare Heideroosjes-song met een aanstekelijke melodie en een scherpe tekst.

Zoals de titel al suggereert, is "Blijven Schreeuwen" een oproep tot actie. De band spoort de luisteraars aan om te vechten tegen onrecht en ongelijkheid, en om nooit op te geven totdat er verandering komt. De tekst is gevuld met symboliek en metaforen, en de toon is strijdvaardig en optimistisch.

De videoclip toont beelden van de bandleden die spelen in een verlaten fabriek, afgewisseld met beelden van protesten en demonstraties. De clip versterkt de boodschap van de song en is een visueel krachtig statement.

"Blijven Schreeuwen" is goed ontvangen door fans en critici. De single is geprezen om zijn energieke sound, de sterke tekst en de krachtige videoclip. Het is duidelijk dat Heideroosjes nog steeds relevant is en dat ze nog steeds een belangrijke stem hebben in de Nederlandstalige muziekwereld.

De single is de voorbode van een nieuw album van Heideroosjes, dat later dit jaar zal verschijnen. De band gaat in 2024 ook op tournee. De data van de tournee zijn te vinden op hun website.