Song review: Trixie Whitley - High Wire

Trixie Whitley's nieuwe single "High Wire" maakt furore sinds de release. Het nummer, dat vier en een halve minuut duurt, opent met een zwoel ritme van gitaren en drums, waardoor de aangename stem van Whitley soepel in de oren van de luisteraar terechtkomt. De track ademt een zware, donkere sfeer uit, aangevuld met de koperblazers die voor een verlichtend contrast zorgen.

Critici hebben opgemerkt dat hoewel Whitley soms experimenteert met alternatieve rock, haar muziek vaak het stempel 'bluesrock' draagt. "High Wire" belichaamt dit label volledig en zou perfect passen in een clubsetting. De terugkeer van Trixie Whitley wordt verwelkomd, en "High Wire" is een single die velen waarschijnlijk herhaaldelijk zullen spelen.

Haar unieke mix van genres en krachtige zang blijft indruk maken op zowel fans als critici, waardoor ze een van de opvallende artiesten in haar vakgebied is. Als je fan bent van haar muziek of nieuwsgierig bent naar haar nieuwste werk, dan is ‘High Wire’ zeker het luisteren waard.