Wim Sonneveld

Wim Sonneveld - Dienstmededelingen op het Centraal Station

Your rating:
En weet u wat ik nou doe? Ik ga 'smorgens in Amsterdam naar het Centraal Station, ik ga op het eerste perron zitten, breeduit met een kopje koffie en dan kijk ik naar de vertrekkende treinen! En dan ben ik zó blij dat ik niet mee hoef, hè. En dan luister ik naar de dienstmededelingen. Die zijn vaak zo blijmoedig.
'Hallo, hallo, hier volgt een dienstmededeling voor wagenmeester Gerritsen, hallo, hallo wagenmeester Gerrittsen u hoeft niet naar het westelijk eiland.' Nou, dan zit ik te genieten hè. Dan ben ik zó blij voor meneer Gerritsen hè. Trouwens ook voor mevrouw Gerritsen, hoor!
Dan zijn er ook dienstmededelingen waar je niks van snapt: 'Hallo, hallo hier volgt een dienstmededeling voor rangeerder Havermans. Rangeerder Havermans, het plok is over.' En weet u dan dat ik blijkbaar de enige ben, die denkt: Hé, is het plok over? Weet u dat dat niemand iets kan schelen, of het plok over is? Weet u dat? Weet u dat iedereen gewoon doorloopt met zijn bagage?
Trein in, trein uit. 'Plok is over! Ach wat kan het jou ook schelen!' Maar als zo'n luidspreker nou eens zou roepen: 'Hier volgt een mededeling voor de heer Van Dijk in de tweede klas wachtkamer. Wil de heer Van Dijk die in de tweede klas wachtkamer nu al een half uur tegen zijn vrouw zit te zaniken, eindelijk zijn vervelende smoel houden.' Dan zou je eens zien hoe ze opkeken.
Get this song at:
bol.com
amazon.com

Copyrights:

Author: Simon Carmiggelt

Composer: ?

Publisher: Phonogram B.V.

Details:

Released in: 1994

Language: Dutch

Appearing on: Het beste van (2000) , Haal het doek maar op (1994) , Op z'n best (1967)

Share your thoughts

This form is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

0 Comments found