Opgezwolle

Opgezwolle
verre oosten

Uh, lekker dan..for the home town. Zwolle shit baby.
Welkom in het verre oosten...ik hou alles goud gozer.
Omgeving vertrouwd, geboren en getogen. Monteverdilaan, mot ik verder gaan? Elke dag help ik rappers omdat dat toch wat sneller gaat. Geheel geísoleerd, en op dat eigen ding,
dus het duurt effe voordat het grootste deel die stylo leert. En tegen die tijd zijn we verder dan dit. Wat is het tof in het Binnenhof, ik kom met lekkere shit. Met Phreako Rico-frikandellen vet voor in de frituur. Fiets nu vanuit de veerallee voorbij de Indische buurt. Mac-drive, Pitstop voor mij een kindermenu, en een bananenmilkshake niet zo verschrikkelijk zuur. Binnen nu en binnen een uur moet ik nog op bezoek. Waar naar toe? Zwolle zuid, Kamperpoort, Holtenbroek. Holtenbroek, Assendorp, Sassenpoort, nog een tijdje gewerkt bij Stork zoals het hoort.. Shit, ik kom uit een achterstandswijk, gasten slapen overdag zodat ze 's nachts de man zijn. Ik bust ‘t nu alvast, want wachten kan nog altijd. En Stickert is een man die met vaste hand schrijft over het

verre verre oosten (3x)

te ver om de fiets te pakken…

Het is nog vroeg in Zwolle, dus ik rol naar het centrum. Het magisch tijperk, Maagjes-bolwerk. het gaat de laatste tijd ver in het oosten. Hoe dan ook ik bust lyrics scherp bij Assendorp Delic. Met Kubus kom ik (..) massamoord brengen.
Abzurd en Jairo draaien door als propellors . Rechts links scratch mix die shit met een Technics van techno tot acid drum bass en rapclassics. 038-A28 6 letters Z.W.O.L. yeah now check the method. yah yah yah yah.

En in de ochtend als ik opsta, knaagt er iets dus ik kaap een fiets en zoek zo goed en kwaad als het gaat naar die beats. Niemand wakker dus ik maak ze wakker. Bel delic En ik vertel dat ik een paar minuten later aan kom kakken. Ik neem die shit op, echte hiphop. Tegen vieren zie je de Steez pialieren. Ik zie jullie mensen later, zie me koffie drinken met m'n zwager. Ik zeg ‘m elf hoog Lassuslaan vanavond. Mijn mensen krijgen huizen met urgentie, ik hoor vage verhalen over vreemde intenties. Zwolle is een soap, maar toffer dan goede tijden, met wijfies die ouder lijken, en gasten die jou bekijken.

In het verre verre verre verre oosten (2x)

Te ver om de fiets te pakken.

In de zomer gaan de Zwollenaren iedere dag, met de volkswagen golfjes of met de fietsen op pad. Om te zonnebaden op de Wythmener plas. Met een krat bier, bal, muziek ,een zak wiet en wat hasj. Soms zie je ons op het Talamini terras maar veel vaker lowbudget, aan de gracht in het gras. En al het 's nachts na vijven is, dan is het niks pitten. Splitten we naar de Ijssel skinny dippen met chickies. Maar in de winter heb ik niks aan me slippers. Dan is het dikke jas en we chillen met binnenzitters. Ik reis voor een hijs scoor een vijf bij de Sky, en rij gelijk door naar de dichtstbijzijnde wijk. Het is te lezen op je voorhoofd. Opgezwolle maakt je shit nerveus dus je grijpt naar je pakkie Marlboro. Ik vertegenwoordig Z zoals zorro. En zet overal een Z zoals zorro gek!

Zwolle, hoeissie nouw ? te ver om de fiets te pakken
Zwolle, hoeissie nouw, ik hou ’t goud met m’n blauwvingers in….
Te ver om de fiets te pakken.

(c) Opgezwolle

Pegasus

Submitted by Pegasus at Fri 14 May, 2004 12:00 am

Author: ?
Composer: ?
Publisher: TopNotch
All lyrics and other info from this band may be published on our site
Published in: 2003
Language: English
Available on: Verre Oosten (2003), Vloeistof (2003)

Reactions

CommonCrawl [Bot]

Follow Muzikum